Αντιστροφή – Reversi – Παιχνίδι


Ανακτήστε τις παιδικές σας αναμνήσεις παίζοντας Multiplayer Reversi με παλιούς φίλους! Αυτό είναι ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι για 2 παίκτες που χρησιμοποιούν ένα πλέγμα 8×8 και 64 τετράγωνα κομμάτια. Κάθε ένα από τα κομμάτια έχει μια πλευρά σε μαύρο χρώμα και το άλλο σε λευκό. Ο στόχος σας στο παιχνίδι είναι να τελειώσετε με περισσότερα κομμάτια στραμμένα στην πλευρά του χρώματος που αντιπροσωπεύει αντί του αντιπάλου σας.

Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι, εκχωρείται τυχαία σε μαύρο ή άσπρο σε κάθε παίκτη και 2 κομμάτια κάθε πλευράς τοποθετούνται στο μέσο της 4ης και 5ης σειράς στο τραπέζι. Ο Μαύρος κινείται πάντα πρώτος και οι παίκτες θα γυρίσουν για να τοποθετήσουν κομμάτια στο τραπέζι. Ένας παίκτης πρέπει να συλλάβει τουλάχιστον ένα αντίπαλο κομμάτι ή ο παίκτης πρέπει να παραλείψει τη στροφή.

Για να αιχμαλωτίσει τα κομμάτια του αντιπάλου, ένας παίκτης πρέπει να τοποθετήσει ένα κομμάτι στο χαρτόνι έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται οριζόντια, κατακόρυφα ή διαγώνια με άλλα δικά του κομμάτια χωρίς κενά μεταξύ τους, ενώ τουλάχιστον ένα από τα κομμάτια του αντιπάλου περιβάλλεται εντελώς από αυτά η γραμμή. Όλα τα κομμάτια του αντιπάλου που παγιδεύονται από τα κομμάτια του παίκτη ως αποτέλεσμα της κίνησης θα μετατραπούν και θα γίνουν τα κομμάτια του παίκτη.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων στα αριστερά της οθόνης δείχνει τον τρέχοντα αριθμό τεμαχίων κάθε πλευράς. Κατά τη διάρκεια του γύρου ενός παίκτη, πρέπει να ολοκληρώσει τις κινήσεις του μέσα στο δεδομένο χρονικό όριο, όπως υποδεικνύεται από το χρονόμετρο στην οθόνη, ή θα χάσει. Το παιχνίδι τελειώνει όταν και οι δύο παίκτες δεν είναι σε θέση να κάνουν περισσότερες κινήσεις και ο παίκτης με τα περισσότερα κομμάτια στραμμένος προς την πλευρά του κερδίζει.