Τάβλι πόρτες – Online για πολλαπλά άτομα


Λιώσε στο τάβλι με τους φίλους σου on line.Φέρε τους φίλους σου σε αυτή τη σελίδα να παίξετε τάβλι.Τό τάβλι είναι από τα πιό διασκεδαστικά παιχνίδια. Παίξε τώρα αμέσως εύκολα και χωρίς εγγραφές και δυσκολίες.Μπες και παίξε το πιό αγαπημένο όλων των ταβλαδόρων τις πόρτες.

Πόρτες – Κανόνες

Οι πόρτες είναι ένα από τα γρήγορα παιχνίδια στο τάβλι με συνεχείς ανατροπές. Είναι το ελληνικό παιχνίδι που μοιάζει στο backgammon αλλά οι νίκες είναι μονές ή διπλές και δεν υπάρχει το ζάρι του διπλασιασμού που κάνει το τάβλι πιο τζογαδόρικο και μπερδεύει πολλέ φορές τους έλληνες παίκτες.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τους παίκτες να στήνουν έτοιμες πόρτες με τα πούλια τους παρατεταγμένα σε όλο το πλαίσιο. Πρέπει να μετακινήσουν όλα τα πούλια στην περιοχή του μαζέματος και από εκεί τα μαζέψουν στα χέρια τους βγάζοντας τα από το παιχνίδι.

Οι αντίπαλοι δεν αιχμαλωτίζουν πούλια του αντιπάλου όπως στο πλακωτό αλλά τα χτυπάνε και τα βγαζουν έξω από το παιχνίδι όταν είναι μόνα τους και δεν σχηματίζουν πόρτα. Μετά από κάτι τέτοιο ι ο αντίπαλος πρέπει να φέρει μια κατάλληλη ζαριά και να υπάρχουν θέσεις ανοιχτές για να τα ξαναβάλει στο παιχνίδι και να συνεχίσει να παίζει.