Βάσεις και σχολές του 2021

Βάσεις 2021: Λίγο μετά την ανακοίνωση των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η προσοχή των υποψηφίων στρέφεται στις φετινές βάσεις – Πώς θα διαμορφωθούν ανά επιστημονικό πεδίο – Τι λένε οι εκτιμήσεις

Σε ποιες σχολές θα «εκτοξευθούν», πού θα “υποχωρήσουν” – Εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) για όλες τις σχολές, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ.

Ταυτόχρονα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των ΕΒΕ για τα Πανεπιστήμια, οι υποψήφιοι άρχισαν να να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, δίνοντας προσοχή σε κάποια βασικά σημεία για τη συμπλήρωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Την ίδια στιγμή, έχουν ήδη αρχίσει να κατατίθενται οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2021, δηλαδή σε ποιες Σχολές θα εμφανίσουν άνοδο και σε ποιες σχολές αναμένεται να “πέσουν”.

Στο ζήτημα σχετικά με τις βάσεις 2021, αναφέρθηκε και ο διευθυντής σπουδών των φροντιστηρίων «Ανάλυση», κ. Πασχάλης Λιόλιος, επισημαίνοντας ότι οι τάσεις είναι ανοδικές, ειδικά στις υψηλόβαθμες σχολές.