Ταβλι Γκιουλ


Θες να παίξεις ταβλι πόρτες; Μπες εδώ

Το Γκιουλ είναι παραλλαγή του φεύγα

Το Γκιουλ είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού τάβλι φεύγα.Στην ουσία παίζετει ακριβώς οπως το φεύγα με μιά μικρή παραλλαγή. Ο στόχος σας σε αυτό το παιχνίδι είναι να μετακινήσετε τα κομμάτια σας αριστερόστροφα μέχρι να τοποθετηθούν όλα στο αρχικό σας ταμπλό και μετά να αφαιρέσετε όλα τα κομμάτια σας πριν το κάνει ο αντίπαλός σας.

Πως παίζεται

Σε εσάς και τον αντίπαλό σας θα ανατεθεί ένα σετ μαύρων ή λευκών κομματιών. Ο βασικός πίνακας του μαύρου βρίσκεται στην κάτω δεξιά περιοχή, ενώ ο βασικός πίνακας του λευκού βρίσκεται στην επάνω αριστερή περιοχή. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, εσείς και ο αντίπαλός σας θα ρίξετε και οι δύο ένα ζάρι για να καθορίσετε τη σειρά στροφής και ο παίκτης που θα πάρει μεγαλύτερο αριθμό θα κάνει την κίνηση πρώτος.

Κατά τη διάρκεια της σειράς σας, κάντε κλικ στο κουμπί στην οθόνη για να ρίξετε τα ζάρια και οι αριθμοί που ρίχτηκαν είναι οι αριθμοί των βημάτων που μπορείτε να κάνετε, για παράδειγμα, εάν ρίξετε το 3 και το 6, μπορείτε να μετακινήσετε ένα κομμάτι 3 βήματα μπροστά, και μετά μετακινήστε το ίδιο κομμάτι ή άλλο κομμάτι 6 βήματα μπροστά.

Εάν φέρετε διπλές παίζετε και όλες τις επόμενες διπλές

Συνοπτικά: Αν π.χ φέρετε ασσους θα παίξετε τους άσσους μετα θα παίξετε τις δυάρες, μετά τις τριάρες μετα τεσσαρες, όλα αυτά στη σειρά, με λίγα λόγια είναι ενα συναρπαστικό παιχνίδι.Εφερες άσσους στην αρχή, εκανες την καλή σου.Είναι παιχνίδι με δράση και τρομερές ανατροπές.Αυτή είναι η μοναδική διαφορά με το κλασσικό φεύγα

Μπορείτε να μετακινήσετε τα κομμάτια σας σε μια στήλη που είναι κενή ή καταλαμβάνεται αυτήν τη στιγμή από τα κομμάτια σας, αλλά δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα κομμάτια σας σε μια στήλη που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνεται από τα κομμάτια του αντιπάλου. Εάν οι αριθμοί των ζαριών που ρίξατε είναι οι ίδιοι, δηλαδή ένα διπλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε ζάρι δύο φορές και να κάνετε 4 κινήσεις για το διπλό καθώς και κάθε διαδοχικό αριθμό μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του διπλού 6, για παράδειγμα, εάν ρίξατε ένα διπλό 3, μπορείτε να μετακινήσετε 4 κομμάτια προς τα εμπρός για 3 βήματα το καθένα, στη συνέχεια να μετακινήσετε 4 κομμάτια προς τα εμπρός για 4 βήματα το καθένα και ούτω καθεξής.

Εάν η διαδρομή από τα πούλια σας σας είναι μπλοκαρισμένη και δεν μπορείτε να παίξετε κανένα από τα διπλά, δεν θα σας επιτραπεί να παίξετε τα υπόλοιπα, για παράδειγμα, εάν φέρατε ένα διπλό 3,  δεν θα μπορέσετε  να παίξετε πλήρως το διαδοχικό διπλό 4 για να μετακινηθείτε 4 από τα κομμάτια σας προς τα εμπρός για 4 βήματα το καθένα, μπορείτε να παίξετε μόνο ό,τι μπορείτε και μετά να ολοκληρώσετε τη σειρά σας.

Σημειώστε ότι πρέπει να ολοκληρώσετε τις κινήσεις σας εντός του δεδομένου ορίου, όπως υποδεικνύεται από το χρονόμετρο στην οθόνη, διαφορετικά θα χάσετε.

Στρατηγική παιχνιδιού Γκιουλ

Αφού μετακινήσετε όλα τα κομμάτια σας στον πίνακα του σπιτιού σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να τα αφαιρείτε και η σειρά αφαίρεσης θα ακολουθήσει τους αριθμούς που ρίχνονται από τα ζάρια, για παράδειγμα εάν ρίξετε ένα διπλό 1, μπορείτε να αφαιρέσετε δύο κομμάτια που απέχουν 1 βήμα από το στόχος.

Όταν όλοι οι απαιτούμενοι αριθμοί βημάτων από τα υπόλοιπα πούλια είναι μικρότεροι από τους κυλιόμενους αριθμούς, μπορείτε να μετακινήσετε τα κομμάτια που είναι πιο κοντά στον στόχο από τους αριθμούς που εμφανίζονται, για παράδειγμα, αν βάλατε ένα 5 και 4, αλλά δεν έχουν κομμάτια που απέχουν 5 βήματα από το γκολ, ενώ δύο πούλια μπορούν να μετακινηθούν 4 βήματα προς τα εμπρός, αυτά τα δύο κομμάτια μπορούν να μετακινηθούν προς το γκολ. Χρησιμοποιήστε ισχυρές στρατηγικές,