Τι παιχνίδι είναι το Mahjong – Ποιά είναι η ιστορία του

Παίξτε Mahjong Online

Βρείτε την λίστα με τα Mahjong του Zizanio εδω

Είστε φαν του mahjong; Αν ναι, είστε στο σωστό μέρος! Η εκτεταμένη συλλογή μας από δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια mahjong περιλαμβάνει εθιστικούς τίτλους όπως Mahjong Dimensions , Mahjong Dark Dimensions , Mahjong Candy και Mahjong Solitaire . Με όλα αυτά τα εθιστικά παιχνίδια, θα θέλετε να παίξετε mahjong 24/7!

Το Mahjong είναι ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι στρατηγικής που παίζεται σήμερα από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας ενάντια σε άλλους παίκτες σε ζωντανές ρυθμίσεις ή να χαλαρώσετε για μια συνεδρία μόνοι σας παίζοντας Mahjong online.

Η συλλογή μας από παραλλαγές Mahjong και διαφορετικές διατάξεις θα σας διασκεδάσει για ώρες. Δοκιμάστε τα δωρεάν παιχνίδια Mahjong τώρα και αρχίστε να δοκιμάζετε τις ικανότητές σας!

Τι είναι το Mahjong;

Το Mahjong είναι διασκεδαστικό και εξαιρετικά δημοφιλές, ένα κλασικό κινέζικο παιχνίδι στρατηγικής, δεξιοτήτων και άθροισης. Η κλασική έκδοση του παιχνιδιού χρησιμοποιεί 136 πλακίδια και απαιτεί να δημιουργήσετε πανομοιότυπα σετ και ταιριαστά ζευγάρια από αυτά τα πλακίδια. Το κλασικό mahjong παίζεται σε όλη την Κίνα εδώ και αιώνες, φτάνοντας πίσω στο 1800.

Όπως και τα άλλα διαδικτυακά μας παιχνίδια μνήμης , το Mahjong είναι επίσης ένα εξαιρετικό παιχνίδι για να παίξετε εάν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη μνήμη και να ανακουφίσετε κάποιο άγχος! Πολλοί παίκτες επιλέγουν να απολαμβάνουν διαδικτυακά παιχνίδια mahjong από μια φορητή συσκευή μεγάλης οθόνης, όπως ένα iPad ή ένα tablet Android.

Ενώ υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τοπικών παραλλαγών σε αυτό, οι βασικές αρχές πολλών παιχνιδιών Mahjong είναι οι ίδιες και διαθέτουν τα ακόλουθα πλακίδια:

 • 36 χαρακτήρες
 • 36 πλακάκια μπαμπού
 • 36 κύκλοι (κοστούμια)
 • 16 πλακάκια αέρα
 • 12 δράκοι

Όταν παίζετε Mahjong online, μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν συνολικά 144 πλακίδια. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα παιχνίδια Mahjong περιλαμβάνουν τα ακόλουθα πρόσθετα πλακίδια:

 • Τέσσερα πλακάκια λουλουδιών
 • Πλακάκια τεσσάρων εποχών

Ποιος είναι ο στόχος του Mahjong;

Ο στόχος του mahjong είναι πολύ απλός – να αποκτήσετε Mahjong!

Έχετε 14 πλακίδια και παίρνετε το Mahjong λαμβάνοντας και τα 14 πλακίδια σε τέσσερα σετ και ένα ζευγάρι. Τα σετ πλακιδίων ονομάζονται pung ή chow και ισούνται:

 • Pung = τρία πανομοιότυπα πλακίδια mahjong
 • Chow = τρεις διαδοχικοί αριθμοί
 • Πανομοιότυπα ζεύγη πλακιδίων (μπορεί να είναι οποιαδήποτε)

Κερδίζετε πόντους με βάση τις κινήσεις που κάνετε και την ταχύτητα με την οποία κάνετε τις σωστές. Οι πόντοι που λαμβάνετε εξαρτώνται από την έκδοση του Mahjong που παίζετε.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει πώς καταγράφονται οι πόντοι όταν παίζετε δωρεάν Mahjong. Διότι αν δεν το κάνετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η βαθμολογία σας θα μπορούσε να καταλήξει χαμηλότερη από ό,τι περιμένατε.

Πώς να παίξετε Mahjong

Παίζοντας δωρεάν παιχνίδια Mahjong είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε την ικανότητά σας να σκέφτεστε στρατηγικά. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του παιχνιδιού που μπορείτε να παίξετε online και ο απλούστερος τρόπος για να μάθετε πώς να το παίξετε είναι να ξεκινήσετε με το παραδοσιακό Mahjong.

Αυτά είναι τα έξι βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να παίζετε παραδοσιακά παιχνίδια Mahjong στο διαδίκτυο:

 • Ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε Mahjong χρησιμοποιώντας πεταμένα πλακάκια
 • Το Mahjong είναι τέσσερα σετ από τρία πλακάκια και ένα ζευγάρι πλακάκια
 • Κάνετε σετ στα παιχνίδια Mahjong με δύο τρόπους
  • Pung
  • Φαγητό
 • Το παιχνίδι ξεκινά με και τα 144 πλακίδια τοποθετημένα ως “τοίχος” στο κέντρο της επιφάνειας του παιχνιδιού
 • Πρέπει να ταιριάξετε αυτά τα πλακίδια, βρίσκοντας αυτά που είναι ίδια
 • Κερδίζετε πόντους αντιστοιχίζοντας αυτούς που είναι:
  • Δεν καλύπτεται
  • Μακριά από τα πλάγια
  • Ειδικοί χαρακτήρες

Έχουμε μια σειρά από δωρεάν παιχνίδια Mahjong με μια ανατροπή. Αυτά μπορεί να έχουν διαφορετικούς κανόνες από τη βασική έκδοση του παιχνιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πώς να παίξετε την έκδοση που σας ενδιαφέρει πριν καθίσετε για ένα παιχνίδι.

Κορυφαίες συμβουλές όταν παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια Mahjong

Η συγκέντρωση είναι απαραίτητη για να γίνετε πραγματικός κύριος του διαδικτυακού Mahjong.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που χρειάζεστε για να μπορείτε να παίξετε παιχνίδια με επιτυχία. Αυτές οι κορυφαίες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις, να κερδίσετε περισσότερους πόντους και να ολοκληρώσετε τα παιχνίδια σας πιο γρήγορα:

 • Προσπαθείτε πάντα να ταιριάζετε πλακίδια που θα αποκαλύπτουν τους πιο κρυφούς τίτλους
 • Τα οριζόντια πλακίδια αφαιρούνται πιο δύσκολα
 • Εάν έχετε τρία από τα ίδια πλακίδια, τότε ταιριάξτε τα δύο που αποκαλύπτουν τα περισσότερα πλακίδια
 • Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να λύσετε, τότε ανακατέψτε τα πλακίδια

Τα δωρεάν διαδικτυακά μας παιχνίδια Mahjong είναι παιχνίδια στρατηγικής αντιστοίχισης. Για να παίξετε Mahjong, πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα πλακίδια Mahjong από τον πίνακα πριν τελειώσει ο χρόνος.

Υπάρχει ένα πιάσιμο, όμως!

Μπορείτε να επιλέξετε μόνο ξεμπλοκαρισμένα πλακίδια Mahjong που δεν έχουν άλλα πλακίδια στα δεξιά ή στα αριστερά τους. Είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο — όσο πιο γρήγορα πας, τόσο περισσότερους πόντους κερδίζεις.

Τώρα, πήγαινε να παίξεις!

Ποιες παραλλαγές Mahjong παίζονται στο διαδίκτυο;

Τους τελευταίους δύο αιώνες, το παραδοσιακό mahjong εξελίχθηκε σε ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών. Πολλές παραλλαγές παίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο, όπως το Mahjong Dimensions, επειδή θα ήταν δύσκολο να αναδημιουργηθούν στον φυσικό κόσμο. Άλλα, όπως το Mahjong Connect, το Mahjong Classic και το Deluxe Mahjong, μπορούν να παιχτούν εύκολα στον φυσικό κόσμο.

Mahjong Connect

Γνωστό και ως Mahjong Solitaire, το Mahjong Connect είναι μια παραλλαγή του παιχνιδιού που απαιτεί από τους παίκτες να καθαρίσουν έναν πίνακα από πλακίδια για να κερδίσουν. Η δημιουργία συνόλων και ζευγών χρησιμοποιώντας μία, δύο ή τρεις γραμμές επιτρέπει στα σύνολα να μπουν στη θέση τους. Οι παίκτες συχνά επιλέγουν αυτήν την παραλλαγή mahjong όταν θέλουν να βελτιώσουν τον χρόνο αντανακλαστικών τους και τις δεξιότητές τους στην αναγνώριση προτύπων.

Διαστάσεις Mahjong

Ένα πρωτότυπο Arkadium, αυτή η παραλλαγή του παραδοσιακού mahjong απαιτεί από τους παίκτες να χειρίζονται μια τρισδιάστατη στοίβα συμβολικών πλακιδίων mahjong και να ταιριάζουν με ζεύγη πλακιδίων. Χωρίς να χρειάζονται σετ πολλαπλών πλακιδίων, το Mahjong Dimensions δίνει έμφαση στην αναγνώριση μοτίβων του παίκτη, στον χρόνο αντίδρασης και στην ταχύτητα επεξεργασίας. Καθώς οι παίκτες περνούν κάθε επίπεδο, ένα πιο απαιτητικό σετ πλακιδίων προστίθεται στον πίνακα. Οι παίκτες λαμβάνουν πολλαπλασιαστές πόντων για γρήγορη σύζευξη πλακιδίων.

Πόσο διαρκεί ένα παιχνίδι Mahjong;

Αν παίξετε ένα ζωντανό παιχνίδι τεσσάρων ατόμων Mahjong, τότε θα διαπιστώσετε ότι τα χέρια μπορεί συχνά να διαρκέσουν 15 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι ένα πλήρες ζωντανό παιχνίδι Mahjong διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το παιχνίδι Mahjong στο διαδίκτυο είναι ότι τα παιχνίδια μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα από τα δωρεάν παιχνίδια Mahjong που μπορείτε να παίξετε έχουν ρύθμιση χρονοδιακόπτη.

Παιχνίδια όπως αυτά μπορεί να προγραμματιστεί να διαρκέσουν όχι περισσότερο από δέκα λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται σχεδόν καθόλου χρόνο για να παίξουν.

Τι σημαίνει Mahjong;

Mahjong σημαίνει “μικρά σπουργίτια”.

Πιστεύεται ότι το όνομα του παιχνιδιού προέρχεται από τον θόρυβο που κάνουν τα πλακίδια όταν ανακατεύονται, που λέγεται ότι ακούγεται σαν σπουργίτια που μιλούν μεταξύ τους.

Πώς μπορώ να πω Mahjong;

Το Mahjong προφέρεται “maa-zhong”.

Για να το πείτε σωστά το αντιμετωπίζετε ως δύο ξεχωριστές λέξεις που ενώνονται μεταξύ τους. Αυτό θα σας επιτρέψει να τονίσετε σωστά τα δύο μέρη του Mahjong, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το προφέρετε ως μία λέξη.

Η ιστορία του Mahjong

Το Mahjong είναι ένα παιχνίδι με συναρπαστική ιστορία.

Το Traditional Mahjong είναι ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι στρατηγικής με ελαφρώς διαφορετική έννοια από τα δωρεάν παιχνίδια Mahjong μας.

Το αρχαίο παιχνίδι στρατηγικής παίζεται με πλακάκια Mahjong από μπαμπού και εισήχθη στον υπόλοιπο κόσμο στις αρχές του 20ου αιώνα. Το 2019, η κινεζική κυβέρνηση κατέστειλε τα οικιακά παιχνίδια mahjong επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το παιχνίδι για να παίξουν. Ενώ τα πιο συνηθισμένα στοιχήματα είχαν αξία μικρότερη από 20 $, η κινεζική κυβέρνηση θεώρησε αυτή τη συμπεριφορά ως ακάθαρτη.

Στο παραδοσιακό Mahjong, υπάρχουν συνήθως τέσσερις παίκτες και 144 πλακίδια Mahjong, βασισμένα σε κινεζικούς χαρακτήρες και σύμβολα. Κάθε παίκτης ξεκινά με 13 πλακίδια και σχεδιάζει και απορρίπτει εκ περιτροπής πλακίδια μέχρι να σχηματίσει ένα νικητήριο χέρι.

Σήμερα, το Mahjong είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, με πολλές διαφορετικές παραλλαγές σε όλο τον κόσμο!