Πώς θα επιστρέψουν καθηγητές και φοιτητές στα Πανεπιστήμια -Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Mε νέα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο για τους καθηγητές, όσο και για τους φοιτητές αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «από 1/10/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιείται δια ζώσης. Το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των ΑΕΙ, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην εκάστοτε ΚΥΑ που εκδίδεται και αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού».

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους φοιτητές υπάρχει υποχρέωση για δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου ή PCR την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10 ευρώ. Ίδια υποχρέωση υπάρχει και για τους ανεμβολίαστους ακαδημαϊκούς.

ΕΚΠΑ: Με μάσκες και τεστ επιστρέφουν οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο
Την ίδια ώρα, η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσε τους φοιτητές με ανακοίνωσή της για πώς θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Συγκεκριμένα:

1) Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές ασκήσεις, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, δύνανται να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.