Μπιλιάρδο Αμερικάνικο – Multiplayer


Για να κάνεις πρακτική εξάσκηση προτού μπεις στον ανταγωνισμό του multiplayer πάτα εδώ: ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Κάλεσε τους φίλους σου να παίξετε μπιλιάρδο τώρα! Το παιχνίδι είναι μόνο multiplayer και παίζεται μόνο με άλλους η με τους φίλους σου.

Κάθε παίκτης ξεκινάει με μια ομάδα από μπάλες, μονόχρωμες ή δίχρωμες. Ο πρώτος παίκτης που θα βάλει μια μπάλα σε μια τρύπα παίρνει την ομάδα της μπάλας που έβαλε.
Όταν κάνετε ένα χτύπημα, η βασική λευκή μπάλα πρέπει πρώτα να χτυπήσει και να βάλει τη δικιά σας ομάδα με μπάλες.

Αν σπάσετε αυτόν τον κανόνα , αυτό λέγεται “Φάουλ” και ο αντίπαλος μπορεί να τοποθετήσει την βασική λευκή μπάλα οπουδήποτε στο τραπέζι.

Μετά που θα βάλετε όλη την ομάδα μπαλών σας μπορείτε να βάλετε την μπάλα 8. Πρέπει να διαλέξετε την τρύπα που θέλετε να την βάλετε.

Χάνετε το παιχνίδι αν βάλετε την μπάλα 8 όχι στην διαλεγμένη τρύπα, αν βάλετε και την βασική λευκή μπάλα μαζί με την μπάλα 8 και αν βάλετε την μπάλα 8 πριν τελειώσετε να βάζετε όλη την ομάδα με τις μπάλες

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξετε όλες τις μπάλες σας στις τσέπες (τρύπες) του τραπεζιού. Οι μπάλες 1-7 ονομάζονται μονόχρωμες και οι μπάλες 9-15 ονομάζονται δίχρωμες. Μόνο τότε επιτρέπεται να βάλετε την μπάλα Νο 8 σε μία τσέπη για να κερδίσετε.

Ο παίκτης που θα “σπάσει” το τρίγωνο με τις μπάλες επιλέγεται τυχαία από το σύστημα. Στη συνέχεια, η σειρά για το σπάσιμο προχωρεί διαδοχικά, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο νικητής του προηγούμενου παιχνιδιού. Το σπάσιμο, για να είναι έγκυρο, πρέπει να γίνει με τη λευκή μπάλα.

Αν το σπάσιμο δεν είναι έγκυρο, η σειρά περνά στον επόμενο παίκτη και οι μπάλες που έχουν μπει σε τσέπες παραμένουν στις τσέπες.

Αν ο παίκτης που εκτέλεσε το σπάσιμο έχει βάλει με επιτυχία τις μπάλες στις τσέπες (εκτός από τη λευκή μπάλα και την μπάλα Νο 8, βέβαια), θα συνεχίσει να παίζει. Αν ο παίκτης δεν είναι σε θέση να συνεχίσει, η σειρά περνά στον αντίπαλο. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή μεταξύ μονόχρωμων και δίχρωμων παραμένει ανοικτή στην αρχή κάθε σειράς.

Η επιλογή μεταξύ μονόχρωμων και δίχρωμων δεν γίνεται στο σπάσιμο, αλλά μόλις μπει η πρώτη μπάλα σε τσέπη. Αν ο παίκτης βάλει στις τσέπες μία μονόχρωμη και μία δίχρωμη μπάλα με το ίδιο χτύπημα, θα πρέπει να επιλέξει την ομάδα που θέλει για το επόμενο χτύπημα.

Όταν η επιλογή είναι ακόμη ανοικτή και χτυπηθεί η μπάλα Νο 8, αυτό θεωρείται φάουλ. Στην περίπτωση αυτή, η σειρά περνά στον επόμενο παίκτη με ελεύθερη τοποθέτηση της μπάλας. Όλες οι μπάλες που μπήκαν σε τσέπες από το φάουλ θα παραμείνουν στις τσέπες – επομένως, η επιλογή παραμένει ανοικτή.

Η εισαγωγή της μπάλας Νο 8 σε τσέπη με μη έγκυρο χτύπημα έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη ήττα.

Μετά την επιλογή της ομάδας της μπάλας, αν χτυπήσετε μπάλα του άλλου παίκτη πριν χτυπήσετε δική σας μπάλα, θα χάσετε τη σειρά σας. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, όλες οι μπάλες που μπήκαν σε τσέπες θα παραμείνουν στις τσέπες και ο παίκτης στον οποία περνά η σειρά μπορεί να τοποθετήσει τη λευκή μπάλα στη θέση