Αξιολόγησαν λοιπόν, διαφορετικά είδη τυριών: μοτσαρέλα, τσένταρ, κόλμπι, ένταμ, έμενταλ, γραβιέρα, και προβολόνε για να δουν πόσο καλά λιώνουν και πόσο επηρεάζεται η υφή και η σύνθεση τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καθώς και αν κάνουν τις λατρεμένες «φουσκάλες» στην πίτσα.
Οι παράγοντες που οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν τους για ακόμα πιο αξιόπιστη σύγκριση είναι η ελαστικότητα των τυριών, η περιεκτικότητα σε λάδι, η υγρασία, η επίδραση του νερού και η «θερμοκρασία μετάπτωσης».
Συμπεράσματα;
Μια επαρκής ποσότητα του «λαδιού» εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας, έτσι η γραβιέρα και το προβολόνε δεν ψήνονται ομοιόμορφα, ενώ έμενταλ δεν αλλάζει καν χρώμα.
Έτσι μετά από αρκετά πειράματα και παρατηρήσεις, οι ερευνητές κατέληξαν!
Το ιδανικό τυρί για πίτσα είναι ένας συνδυασμός τσένταρ και μοτσαρέλας
Ο κόσμος του φαγητού σε περιμένει στο deliveras.gr! Εδώ μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το app για Android και iOs!