Ο έρωτας του Στέλιου Καζαντζίδη που δεν εκπληρώθηκε

Στην Σύμη έκανε διακοπές, η Πολίτισσα που έκλεψε την καρδιά του Στέλιου Καζαντζίδη. Η Τουρκάν Σοράι θεωρείται μία από τις τέσσερις ιέρειες του παλιού σινεμά στην Τουρκία…και οι θαυμαστές της την αποκαλούν χωρίς δεύτερη σκέψη «Σουλτάνα του τουρκικού σινεμά», μιας και τα τελευταία 50 χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 150 κινηματογραφικές ταινίες. Η Τουρκάν Σοράι, βρίσκεται στην Σύμη με την κόρη της, απολαμβάνοντας τις διακοπές της. Αγαπάει ιδιαίτερα το νησί και πλέον, όπως εξομολογήθηκε στον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα, σκέφτεται να αγοράσει σπίτι προκειμένου να το επισκέπτεται συχνότερα.

Η κόρη της διάσημης ηθοποιού, ασχολείται με την παραγωγή ταινιών και σήριαλ και σκοπός της είναι, να εντάξει σε καθημερινό επιτυχημένο σήριαλ, που προβάλλεται στην Τουρκία και την Σύμη ξεκινώντας γυρίσματα στο νησί από τον προσεχή Μάρτιο. Η διάσημη Τουρκάλα, την οποίαν στην Τουρκία αποκαλούν «Σουλτάνα», είχε επισκεφθεί ξανά το νησί πριν από πέντε χρόνια και εντυπωσιάστηκε από τις ομορφιές του.

tourkan-sorai2

Έναν χρόνο μετά, στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, η Τουρκάν Σοράι, επισκέφθηκε το περίπτερο της Σύμης, ακολουθούμενη από 150 δημοσιογράφους, ενώ οι πολλοί επισκέπτες της έκθεσης έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της, μπροστά από το περίπτερο του νησιού, διαφημίζοντάς το με τον καλύτερο τρόπο.

Στην Ελλάδα η Τουρκάν Σοράι, έγινε γνωστή για το φλερτ της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, όταν εκείνος ήταν παντρεμένος με την Μαρινέλλα, κάτι το οποίο είχε επιβεβαιώσει η χήρα του, Βάσω Καζαντζίδη. Το 1960, ο αείμνηστος Ελληνας λαϊκός βάρδος είχε δώσει μια σειρά από συναυλίες στην Κωνσταντινούπολη, ερμηνεύοντας αγαπημένα τουρκικά τραγούδια, όπως το «Makber» («Τάφος»), αλλά και το περίφημο άσμα «Βekledim de gelmedin» («Σε περίμενα, αλλά δεν ήρθες»).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το τελευταίο τραγούδι εκφράζει τον ανεκπλήρωτο ερωτά του για την Τουρκάλα ηθοποιό Τουρκάν Σοράι που, όπως λέγεται, τον είχε σαγηνέψει. Ο έρωτάς του όμως για εκείνη δεν βρήκε ανταπόκριση. Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού έχει αποδώσει στην Τουρκάν Σοράι τον τίτλο «Καλλιτέχνιδα του Κράτους», ενώ από το 2010 είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.