Θαλάσσια χελώνα κατάπιε 915 νομίσματα σε λίμνη

Η καλοτυχία στην οποία ήλπιζαν οι χιλιάδες τουρίστες που, εδώ και δεκαετίες, επισκέπτονταν μια λιμνούλα στην πόλη Σρι Ράτσα της Ταϊλάνδης για να πετάξουν μέσα νομίσματα, σίγουρα δεν ίσχυε για μία 25χρονη κάτοικο των κρυστάλλινων νερών της.

Ο λόγος για μια μεγαλόσωμη θαλάσσια χελώνα πράσινου χρώματος, η οποία απέκτησε το παρατσούκλι «Κουμπαράς» όταν διαπιστώθηκε από τους εμβρόντητους κτηνιάτρους που κλήθηκαν να την εξετάσουν ότι είχε καταπιεί πάνω από 900 νομίσματα τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί Ταϊλανδέζοι πιστεύουν ότι, πετώντας νομίσματα σε θαλάσσιες χελώνες, αποκτούν καλοτυχία και μακροζωία. Αυτή η ακριβώς η πρόληψη κόντεψε να στείλει πρόωρα στον άλλον κόσμο την χελωνίτσα-«κουμπαρά», αφού τα εκατοντάδες νομίσματα δημιούργησαν μια μεγάλη μεταλλική μπάλα στο στομάχι της βάρους 5 κιλών.

Η πεντάκιλη μεταλλική μπάλα στο στομάχι της χελωνίτσας «κουμπαρά» είχε ραγίσει το καβούκι της, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση.

Η βαριά μπάλα είχε ραγίσει το κάτω μέρος του καβουκιού της όμορφης χελωνίτσας, με αποτέλεσμα να υποστεί μόλυνση η οποία την έφερε στο χείλος του θανάτου.

Ευτυχώς, η ευαισθητοποίηση του κόσμου μέσω Ίντερνετ είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα ώστε το άτυχο πλασματάκι να χειρουργηθεί από μια ομάδα κορυφαίων κτηνιάτρων.

Ενώ η χελωνίτσα βρισκόταν υπό γενική αναισθησία, οι γιατροί αφαιρούσαν επί τέσσερις ώρες από μια τομή 10 εκατοστών στο στομάχι της τον μικρό «θησαυρό» από παλιά, διαβρωμένα αλλά και ολοκαίνουργια νομίσματα.

Ευτυχώς, η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το όμορφο ζωάκι αναρρώνει αργά και σταδιακά.