Ολα δείχνουν οτι το Playstation 5 θα κυκλοφορήσει το 2020

Καθώς πλησιάζουμε πέντε χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του PlayStation 4, η ιστορία μας λέει ότι είναι καιρός να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε φήμες για τον διάδοχό της – το αναπόφευκτο PlayStation 5. Αν και η πρόσφατη έκδοση αναβαθμίσεων εντός γενεών με τοPlayStation 4 Pro και Το Xbox One X οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι η ηλικία των διακριτών γενιών κονσόλας μπορεί να έρθει στο τέλος (ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί), υπάρχουν φαντασίωση που υποδηλώνουν ότι η Sony εργάζεται σε ένα πλήρες PlayStation 5.

Η SONY ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΝΣΟΛΑ

Δεν γνωρίζουμε το επίσημο όνομα της κονσόλας παιχνιδιών επόμενης γενιάς της Sony, αλλά γνωρίζουμε ότι η Sony εργάζεται ενεργά σε αυτήν την στιγμή. Σε μια συνέντευξη με τους Financial Times , ο διευθύνων σύμβουλος Kenichiro Yoshida επιβεβαίωσε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα υλικό επόμενης γενιάς». Η ίδια έκθεση των Financial Times είπε επίσης ότι δεν θα ήταν ριζικά διαφορετική στο σχεδιασμό από το PlayStation 4. Με το PS4 οδηγώντας σε πωλήσεις αυτής της γενιάς με ευρύ περιθώριο ανταγωνισμού, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αν και πιθανότατα θα υπάρξουν μερικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό.

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ PLAYSTATION 5

Τον Μάιο του 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, John Kodera, δήλωσε στους δημοσιογράφους : “Θα χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια για να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα, για να σκιάσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να πηδήσουμε ψηλότερα στο μέλλον.” Αυτό ήρθε σύντομα αφού παρατήρησε ότι το PS4 εισήλθε στην “τελική φάση του κύκλου ζωής του”.

Η Sony προφανώς σκέφτεται και εργάζεται για το μέλλον και σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ίσως να δούμε ότι το PlayStation 5 θα έχει ημερομηνία κυκλοφορίας το 2021. Αντίθετα, ο αναλυτής της βιομηχανίας Michael Pachter πιστεύει ότι η κονσόλα θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα. Μιλώντας στο GamingBolt τον Ιούλιο, ο Pachter δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κονσόλα θα έρθει το 2020. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο η Sony ανήγγειλε έναν τόσο μικρό αριθμό νέων παιχνιδιών κατά την εκδήλωση E3 2018. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστα στοιχεία για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ PLAYSTATION 5

Μια αναφορά υποστηρίζει ότι το PS5 θα διαθέτει ένα προσαρμοσμένο επεξεργαστή Zen 8-core και μια GPU με βάση την επερχόμενη αρχιτεκτονική Navi της AMD

Το PlayStation 5 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν επεξεργαστή AMD Ryzen. Μια σημείωση από τον Simon Pilgrim , κύριο προγραμματιστή της Advanced Technology Group της Sony, αποκάλυψε ότι εργάστηκε για τη βελτίωση της συμβατότητας μεταξύ των επεξεργαστών AMD Ryzen και της βασικής αρχιτεκτονικής “Zen” στο LLVM compiler stack. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται σαν φευγαλέα, αλλά η στοίβα των μεταγλωττιστών αποτελεί βασικό στοιχείο του περιβάλλοντος ανάπτυξης στα συστήματα PlayStation.

Ο Charlie Demerjian της SemiAccurate ισχυρίζεται ότι έχει απτές λεπτομέρειες σχετικά με τα PS5 devkits που κυκλοφορούν ήδη (μέσω του WCCFTech ). Σύμφωνα με τον Demerjian, το PS5 θα διαθέτει ένα 8-core Zen CPU και μια GPU με βάση την επερχόμενη αρχιτεκτονική Navi της AMD, και οι δύο προσαρμοσμένες, φυσικά.

Γνωρίζουμε ότι το Navi είναι πιθανό να έρθει στα τέλη του 2018 / αρχές του 2019 εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι λεπτομέρειες είναι διαφορετικά μη διαθέσιμες στις δυνατότητές του.Ο Demerjian έχει ιστορία διαρροής ακριβών προδιαγραφών της κονσόλας, οπότε οι φήμες του αξίζουν σοβαρή εκτίμηση.

Μια άλλη έκθεση της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ανέφερε ότι η εταιρεία παράγει ένα νέο τσιπ παιχνιδιών. Αν τα αναπτυξιακά κιτ έχουν καταστήσει τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη, η νέα παραγωγή υλικού θα πρέπει να αυξάνεται. Η αναφορά δεν αναφέρει το όνομα Sony ή PlayStation.

Από την άλλη πλευρά, σε μια αναφορά που απαντά άμεσα στον Demerjian, ο Jason Schreier του Kotaku δήλωσε ότι μια πηγή με γνώση των σχεδίων της Sony γέλασε ότι τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά δεν ήταν ακριβή. Σύμφωνα με την αναφορά του Schreier, τα πρώιμα PSK devkits μπορεί να είναι έξω στο φυσικό περιβάλλον, αλλά οι περισσότεροι προγραμματιστές φαίνεται να μην το γνωρίζουν.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ VR

Εκτός από την εξουσία κάτω από την κουκούλα, η έκθεση Demerjian πρότεινε το PlayStation 5 θα κατασκευαστεί από το έδαφος με την υποστήριξη της εικονικής πραγματικότητας. Αν και το PSVR (ή, ειλικρινά, το VR γενικότερα) δεν έχει θέσει ακόμα τον κόσμο σε κίνδυνο με τον τρόπο που πολλοί αισιόδοξοι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ήταν γύρω στο 2016, τα ακουστικά της Sony έχουν φιλοξενήσει λίγα πετράδια μέχρι στιγμής και είναι σχεδόν σίγουρα καλύτερη αξία και πιο εύκολα προσβάσιμη, high-end καταναλωτή VR.

Το PS4 Pro έβαλε τις προδιαγραφές της κονσόλας βάσης για να υποστηρίξει καλύτερα το PSVR, αλλά ξεκινώντας από το μηδέν με το VR ως βασικό χαρακτηριστικό της κονσόλας, αναμφίβολα θα ανοίξει πολλές δυνατότητες για προγραμματιστές.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ PLAYSTATION 5

Χωρίς την επίσημη ανακοίνωση της Sony σχετικά με την κονσόλα, οι προγραμματιστές παραμένουν σφιχτοί, αν έχουν PS5 devkits στο χέρι. Αρκετές έχουν κάνει σχόλια που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως υποδείξεις ότι κάνουν, ωστόσο.