Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις Πανελλήνιες του 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες αύξηση στον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τις Πανελλήνιες 2018. Η αύξηση αυτή μπορεί να αγγίξει και τα 2.000 άτομα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσαν «Τα Νέα», η αύξηση αυτή δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει και στα περιζήτητα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, όπου αντιθέτως αναμένεται μικρή μείωση εισακτέων, ώστε να απορροφηθεί και το κύμα των φετινών μετεγγραφών.

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων αναμένεται να γίνει κυρίως σε τμήματα της περιφέρειας ή χαμηλού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προστίθεται ένα νέο τμήμα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητεί την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, στην οποία θα ενταχθεί νέο τμήμα Τουριστικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών φτιάχνει νέα τμήματα (με την κατάργηση του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας) και «τραβάει» τρία τμήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Από την άλλη βέβαια οι διοικήσεις των περισσότερων πανεπιστημίων της χώρας ζήτησαν για άλλη μία χρονιά μείωση των εισακτέων τους.

Αναβάθμιση στις αστυνομικές σχολές

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας, προσανατολίζεται και στην αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών και των σχολών της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση τη Δευτέρα (19/03/2018) για το λόγο αυτό με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να μελετηθούν πορίσματα που έχουν κατατεθεί «ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολών».