Τα «στάσιμα» ραδιόφωνα της Αθήνας

Νέα σεζόν και όλα τα ραδιόφωνα της μπάντας εισήλθαν στη μάχη του ανταγωνισμού. Ή, σχεδόν όλα. Υπάρχουν και κάποια που είτε παρέτειναν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, είτε βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων, είτε είναι απλά… αφημένα στην τύχη τους χωρίς «φως στον ορίζοντα».

Panda 88.6
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Διαπασών πάει (επίσης) άπατο. Ο εμπνευστής του Easy Coutiel δεν βρίσκεται πλέον στη διεύθυνση του σταθμού κι έκτοτε η συχνότητα είναι σε αυτόματο πιλότο. Χωρίς εκπομπές -έστω τα ανά ημίωρο on- και DJ ζώνες, παρουσιάζει ελάχιστες εως καθόλου διαφημίσεις. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ως έχει, προφανώς και θα αλλάξει στυλ.
Ελληνικός 93.2
Το μουσικό ραδιόφωνο του Real Group που, παρά το γεγονός ότι δεν βγάζει ακόμα πρόγραμμα, έχει «σκαρφαλώσει» στο 5%. Υπολογίζεται πως μέσα στον Οκτώβριο θα μπουν κάποιοι παραγωγοί. Όχι πολλοί πάντως, μέχρι τρεις συνολικά, να μπορούν να πουν και τους… χορηγούς.
Flash 96
…ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε διακοπές. Ούτε εκπομπές, ούτε δελτία ειδήσεων, αποτελεί αυτές τις μέρες ένα αμιγώς μουσικό ραδιόφωνο (και καλό!). Πριν την λήξη της σεζόν πάντως έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με το toradiofono.gr και με σποτάκια του προμοτάρει το νέο του ενημερωτικό πρόγραμμα. Αρχές Οκτώβρη θα βγει ολοκαίνουργιος!
Alpha 98.9
Τα περισσότερα «αστέρια» του σταθμού έχουν επιστρέψει, μένει όμως να γυρίσουν και τα υπόλοιπα (π.χ. Κατερίνα Ακριβοπούλου) για να συμπληρωθεί το πρόγραμμα. Σε κατάσταση αναμονής κι εκεί, όπως (κυρίως) και στο αδελφό κανάλι για τους γνωστούς λόγους.
Nostos 100.6
Εξέπεμψε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες μέσα στο καλοκαίρι κι έκτοτε πορεύεται μόνο με non stop μουσική. Άγνωστα, μέχρι στιγμής, τα όποια σχέδια του Κώστα Χούντα.
Nitro 102.5
Χωρίς περαιτέρω σχόλια. Η απόλυτη εγκατάλειψη, εδώ και ακριβώς έναν χρόνο. Πλέον, μετά από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε, ακούγεται με το ζόρι ακόμα κι εντός της πόλης…
Party 104
Το πολυδιαφημισμένο ραδιόφωνο του Φίλιππου Βρυώνη, που (και αυτό) παίζει non stop μουσική διαφημίζοντας… κολλαγόνα. Εκεί (υποτίθεται) θα ξεκινούσε εκπομπές ο Πέτρος Κωστόπουλος, παρόλα αυτά όμως τόσο εκείνος όσο και το υπόλοιπο πρόγραμμα, παραμένουν άφαντα.
Action 104.6
Ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο που βγήκε σε… λάθος συχνότητα – μη ενημερωτική, με βάση την σχετική δήλωση στο ΕΣΡ. Ξεκίνησε αρχές Μαΐου με 4 εκπομπές, στελεχωμένος αμιγώς από δημοσιογράφους, καταλήγοντας όμως με μόνο μια μονόωρη εκπομπή τις Κυριακές. Από τα μέσα του καλοκαιριού, ουσιαστικά, είναι ένα μουσικό ραδιόφωνο σε κατάσταση αναμονής.