Παπαδοπούλου: Μητσοτάκης και η ΝΔ παρουσιάζονται ως πρόθυμοι συνεργάτες των δανειστών

Για την ύπαρξη μίας έντιμης συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, με συγκεκριμένο στόχο σε αυτήν τη συνεργασία, έκανε λόγο σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ και ερωτηθείσα για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις σήμερα για ιδεολογική συζήτηση. Ο λόγος για τον οποίο συνεργαστήκαμε είναι ξεκάθαρος και ισχύει ακόμη. Δεν έχει τελειώσει ο στόχος τον οποίο θέσαμε, δεν υπάρχει θέμα στη συνεργασία, όλα τα άλλα είναι άκαιρα», πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το Eurogroup και τη δεύτερη αξιολόγηση, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ διατύπωσε την αναγκαιότητα επίτευξης πολιτικής λύσης, διαπιστώνοντας, ταυτόχρονα, την ύπαρξη, το τελευταίο διάστημα, μίας κινητικότητας από όλες τις πλευρές, και την ύπαρξη φωνών «οι οποίες αντιτίθενται και στο ΔΝΤ και στην ομάδα του κ. Σόιμπλε και εντός Γερμανίας».

«Μπορούμε να διατηρούμε μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα και σήμερα και τις επόμενες ημέρες ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και η συνάντηση της κ. Μέρκελ με την κ. Λαγκάρντ, την Τετάρτη. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία», τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει την στάση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ακόμη και σήμερα δεν δίνει καθαρές απαντήσεις». «Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πρόσφατα την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και το μόνο που κάλυψε όλη αυτή την επίσκεψη ήταν ένα πέπλο σιωπής για το τι επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λόγος είναι ότι στη ΝΔ στηρίζουν ξεκάθαρα τις θέσεις του ΔΝΤ συστηματικά», επεσήμανε η κ. Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε: «Παρουσιάζονται ως πρόθυμοι συνεργάτες των δανειστών και θεωρούν ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν τις βγάζει ο ελληνικός λαός, αλλά οι δανειστές. Ήδη, το φθινόπωρο, το ΔΝΤ μίλαγε για μέτρα 2% και δεν μπορούμε να ακούμε σήμερα από τον κ. Μηταράκη ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση αυξάνουν τα μέτρα και δυσκολεύει περισσότερο η κατάσταση. Αυτά τα απαιτούσε το ΔΝΤ από πριν».

Επικαλούμενη την έκθεση της ΕΕ και τις αποκαλύψεις για λάθος εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ μίλησε για κινητικότητα και άνοιγμα συζήτησης για τους εσφαλμένους αριθμούς του ΔΝΤ, καταλήγοντας: «Πάντως, η αξιολόγηση θα κλείσει, θα μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και στη Νέα Δημοκρατία θα μείνουν χωρίς αφήγημα. Θα διαψευστούν και πάλι».