Ο Αρης περνάει στους 8 στο χαλαρό

Αστέρας Τρίπολης-Άρης: Ο Θεός του πολέμου νίκησε 2-0 και στην Αρκαδία με γκολ του Μάνου και του Ματέο Γκαρσία και πέρασαν άνετα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Δύο γκολ στο «Κλ. Βικελίδης», άλλα δύο στην Τρίπολη και έφυγε για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Άρης.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα και την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα από τον Αστέρα, δεν είχε διάθεση να δώσει ξανά δικαιώματα. Από το πρώτο λεπτό ήταν ανώτερη και πήρε την πρόκριση πάρα πολύ άνετα, κόντρα σε έναν κάκιστο Αστέρα.

Ο Μάνος στο 45’ έκανε το 0-1, τελειώνοντας την πρόκριση και ο Ματέο Γκαρσία στο 68’ σημείωσε το τελικό 0-2.

Οι σχηματισμοί

Ο Αστέρας ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, δεξί μπακ τον Κώτσιρα, αριστερό τον Τασουλή και στόπερ τους Πασαλίδη, Σουάρεθ. Στα χαφ ήταν οι Μπελόκ, Βαλιέντε, δεξιά ο Κρέσπι, αριστερά ο Αλί Μπάμπα και ο Ριέρα πίσω από τον Μπαράλες.

Με την ίδια διάταξη παρέταξε ο Μάντζιος τον Άρη. Ο Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σούντγκρεν και αριστερό ο Σάκιτς. Στόπερ ήταν οι Ρόουζ, Δεληζήσης, στα χαφ οι Ματίγια, Σάσα, δεξιά ο Σίλβα, αριστερά ο Ματέο Γκαρσία και ο Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο.

Ακυρωθέν γκολ

Ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να πάρει τον έλεγχο από το ξεκίνημα και να μην επιτρέψει στους Αρκάδες να πιστέψουν στην ανατροπή. Στο έξι ο Άρης σκόραρε, όμως, το γκολ ακυρώθηκε. Ο Μπερτόγλιο έκανε το δεξί σουτ, η μπάλα βρήκε τον Μάνο και ξεγέλασε τον Παπαδόπουλο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, αφού ο Έλληνας φορ ήταν εκτεθειμένος.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Ο Αστέρας ήταν υπνωτισμένος, δεν μπορούσε να αλλάξει 2-3 πάσες και να κλείσει τον αντίπαλο. Στο 18’, λοιπόν, ο Σίλβα έδωσε στον Μπερτόγλιο, ο οποίος μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Παπαδόπουλος και στο 29’ σουτ του Σάκιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Πρώτη τελική!

Ο Άρης είχε πάει το παιχνίδι στα μέτρα του και ο Αστέρας βρήκε την πρώτη του τελική στο 41’! Από στημένη φάση. Διότι όπως έπαιζε ήταν απίθανο να βρει ευκαιρία σε ροή αγώνα. Ο Ριέρα εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Σουάρεθ κατέληξε στα χέρια του Κουέστα.

Γκολ ο Μάνος και τέλος

Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελειώσει 0-0, αλλά οι Σούντγκεν, Μάνος είχαν διαφορετική άποψη. Στο 45’ ο Σουηδός έκανε εξαιρετική κάθετη στον Μάνο, αυτός δεν ήταν οφσάιντ, βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ τον νίκησε για το 0-1. Και σφράγισε την πρόκριση.