Οργή συνταξιούχων κατά Τσίπρα: «Να φύγει – Πρόδωσε τον ελληνικό λαό»

Συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με τη συμπαράσταση εργαζομένων, διαμαρτύρονται για το άγριο «πετσόκομα» των συντάξεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) στη Φιλελλήνων 13-15, πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης (21/09), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Κρατώντας τις αποδείξεις πληρωμής των καταβληθέντων επικουρικών συντάξεων τους, οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η πραγματικότητα απέχει από τις κυβερνητικές δηλώσεις αφού οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αγγίζουν και το 50%.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το νομοσχεδιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για τις μειώσεις στις συντάξεις τους ενώ ταυτόχρονα καταγγέλουν ότι στην τελευταία πληρωμή των επικουρικών τους συντάξεων είδαν μειώσεις που κυμαίνονται από 30%-50% .

Οι συνταξιούχοι έχουν απλώσει ένα πανό στην κεντρική είσοδο του κτηρίου με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων» αλλά ωστόσο επιτρέπουν την είσοδο σε υπαλλήλους και σε πολίτες (ασφαλισμένους) που εξυπηρετούνται κανονικά στο ισόγειο.

Οργισμένος ένας συνταξιούχος που διαμαρτύρεται για τη «σφαγή» στη σύνταξή του δηλώνει στην κάμερα του Newsbomb.gr, «αν είχα μπροστά μου τον Τσίπρα θα τον έπνιγα».

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=PlhpQFqD1Wo[/embedyt]