Η ζάχαρη βλάπτει την υγεία μας η είναι μύθος;

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την βλαβερή επίδραση της ζάχαρης στον οργανισμό μας, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που αποδεδειγμένα βλάπτει η ζάχαρη είναι τα δόντια μας και τίποτα παραπάνω.

Κι αυτό διότι, όπως καλά γνωρίζουμε, προκαλεί τερηδόνα, πράγμα που μπορεί να αποτραπεί με το συχνό βούρτσισμα των δοντιών μας και ειδικά αμέσως μετά την κατανάλωση γλυκών.

Από κει και πέρα, ωστόσο, οι ειδικοί βεβαιώνουν πλέον ότι η ζάχαρη δεν είναι βλαβερή για την υγεία μας με κάποιον άλλο τρόπο, εν αντιθέσει με άλλες απόψεις που εκφράζονταν παλιότερα.

Είναι, μάλιστα, αλήθεια ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως επιβεβαιωμένη έρευνα πως σχετίζεται με την παχυσαρκία, καρδιοπάθειες ή άλλες ασθένειες, που ορισμένοι επικαλούνται προτείνοντας διάφορες γλυκαντικές ουσίες, υποτίθεται περισσότερο υγιεινές.

Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί συμφωνούν επίσης ότι αν και η ζάχαρη δεν βλάπτει τον οργανισμό μας, είναι βέβαιο παράλληλα πως δεν τον ωφελεί κιόλας. Εξάλλου, δεν περιέχει καθόλου βιταμίνες, ούτε ιχνοστοιχεία ή φυτικές ίνες, παρά μόνο θερμίδες